Deel 4 | 25 januari 2018

Het tempo is er uit – Sinds de zomer hebben we enorm weinig kunnen doen. Mede door het weer, meer regen in de weekenden die we willen klussen, maar vooral omdat we beide richting de afronding van onze studies gaan. Wendy is bezig met haar afstudeer opdracht voor haar Bachelor en ik heb net een half jaar full-time stage gelopen waardoor de klusweekenden ook ruimte moesten maken voor allerlei andere dingen. De urenteller staat nu op 307 uur. Hieruit blijkt dat de inhaalslag afgelopen kerst ook niet gelukt is.

De restauratie – uur 282 tot 307

Deze 25 uur komen neer op 3 of 4 weekenden halve dagen klussen omdat het te koud of nat is voor een volle dag. Toch hebben we aardig wat werk verzet in deze tijd. Mijn vader heeft geholpen met het wegslijpen van het berghout en ik ben in de punt en in de kuip in de weer geweest. in de punt moet veel gebeuren. Spanten verwijderen om roest er onder weg te halen en daarna weer terug zetten en compleet nieuwe delen spant bouwen. verder kleine plekjes aanpakken en de schotten in de bilge repareren. Het lastigste hier is het lassen. Het lasapparaat staat boven op het dek. Als ik de instellingen wil aanpassen moet ik naar buiten klimmen, met de knoppen spelen, naar binnen klimmen, testen en wanneer nodig dit riedeltje herhalen.

In de kuip is het werk wat simpeler. Dit is prettig voor de afwisseling met het werk voorin. de vaste kuipvloer wordt vervangen voor twee luiken die komen te liggen op rvs U-profielen. Evenals het nieuwe luik voor de bakskist. het oude spul verwijderen was nog wel wat werk, sommige delen zijn er later ingezet met 6 mm plaatstaal en dikke lasranden, Dit maakt het erg intensief om het allemaal weg te slijpen. Als laatste zijn we bezig geweest met de kuiprand. hier zaten achter scherpe hoeken en we hebben bedacht om hier nu ronde hoeken van te maken, dit is erg goed gelukt. altijd lastig om iets stuurboord en bakboord hetzelfde te maken en dit zie je dan ook nog eens tegelijkertijd in de kuip.

Groetjes Wendy en Sjoerd

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s